13-то издание от Поклонническия път „Рилският чудотворец”

13-то издание от Поклонническия път „Рилският чудотворец”

Драги приятели,

И тази година с вяра и упование в чудната помощ на св. Йоан Рилски, отново ще тръгнем по неговия път. Сега поклонението ще бъде посветено и на паметта на о. Ангел, който се упокои в Бога през миналата година. С молитва за неговата душа и спомняйки си светлата му памет ще изминем пътя до Рилския манастир, вярвайки че и той се моли за нас.

Призоваваме всички вярващи да се включат в поклонението, за да изпросим молитвена закрила за нас, за нашите семейства и близки, за нашия народ и Отечество.

Както и през минали години свещеници ще бъдат част от групата и всеки желаещ да води духовни беседи по време на пътя ще има тази възможност.

Ето и малко практическа информация. Поклонението ще започне с Божествена св. Литургия и водосвет в храм „Св. София“ на 1-ви август, понеделник от 9,00 ч. Ще вървим по традиционния път – х. Планинарска песен, с. Ярлово/Смильо, Цари-мали град, х. Ловна (или х. Пионерска), Рилска св. обител. На 6-ти август ще участваме в богослужението в Рилски манастир на празника св. Преображение Господне. След това ще има организиран превоз обратно към София.

При желание от участниците, може да бъде подсигурен транспорт за палатките и спалните чували.

Повече подробности, както и пълната програма ще бъде обявена след 1-ви юли. Вече работи платформата с анкетата, която позволява на организаторите да се ориентират за броя на участниците. Можете да попълните формуляра тук.

Тази година координатор ще бъде Ивайло Ганчев. Можете да задавате въпроси свързани с поклонението на 0877 377 594.

Доц. Павел Павлов, Ивайло Ганчев