Поклоннически път „Рилският чудотворец“ 2023 – официален анонс

Скъпи в Господа приятели,

на 1-ви август както и всяка година от 14 години насам ще тръгнем с молитва и славословие към дома на онзи, когото Бог е отредил да бъде закрилник на българския народ – св. Йоан, Рилският чудотворец. В смутни времена като нашето, нека без съмнение в чудната помощ, която Бог оказва на онeзи които Го тачат, да поемем по скалистите, но благодатни пътеки към Рилската света обител.

Поклонението ще започне на 1-ви август от 9ч. в храм св. София, където ще се отслужи св. Литургия и водосвет. Оттам поклонението ще следва станалият традиция вече път – параклис „Св. Йоан Рилски“ до х. Кумата/Витоша – храм „Св. Неделя“, с. Ярлово – местност Цари мали град над Белчин – х. Пионерска / х. Ловна – Рилски манастир.

Както и други години ще има съпътстващ бус, който ще помага с извозването на палатките и спалните чували. Подробна програма ще публикуваме на сайта в началото на следващата седмица, както и друга полезна информация относно практическите аспекти на поклонението.

С цел по-лесна логистика, молим да заявите предварително участие си в следния формуляр: https://rilskipoklonnik.bg/поклонението/практическа-информация (моля обърнете внимание, че програмата публикувана на предходния линк не е актуална и ще бъде обновена в началото на другата седмица. Формулярът е актуален и може да бъде ползван.)

За допълнителна информация, можете да звъните на 0877 377 594 (Ивайло Ганчев)

От организаторите