Начало на подготовката за поклонническия път „Рилският чудотворец“ – 2024 г.

Скъпи прияели, братя и сестри в Христа,

сърдечно ви поздравяваме с празника на Пренасянето на мощите на нашия небесен закрилник св. Йоан Рилски Чудотворец. Тази година честваме 555-тата годишнина от това чудно събитие, вдигнало духа и укрепило във вярата поробения български народ.

Това е и чудесен повод да ви обявим с радост започването на организацията на тазгодишното поклонение към дома на св. Йоан – Рилския манастир.

Както всяка година, ще тръгнем на 1-ви август, и ще вървим по утвърдения вече 15 години път. С Божия помощ ще пристигнем на 5-ти август вечерта в Рилски манастир. Молим, с цел улесняването на организацията да се запишете във формуляра: https://rilskipoklonnik.bg/поклонението/практическа-информация/ (Програмата все още е за миналата година, но може да ползвате формуляра. Ще обновим програмата в идните дни).

Ще ви държим в течение в идните дни и седмици относно организационните и логистични въпроси. Нека отправим всички молитви към св. Йоан, за да измоли той от Господ и тази година да се съберем и извървим безбедно, с радост и с дръзновение пътя към неговия дом.

С поздрави в Христа,

 

проф. Павел Павлов

Ивайло Ганчев (0877 737 594)